Gebakjes / Babyshower bedankjes

Babyshower bedankjes, leuke ideeën en historie

De babyshower bedankjes zijn een gebruikelijk gebaar in veel culturen over de hele wereld om waardering te tonen voor gasten die de babyshower bijwonen en cadeautjes geven aan de kersverse ouders. Er kan een kleine blijk van waardering door de kersverse ouders gegeven worden aan de gasten in de vorm van een gepersonaliseerd babyshower bedankje.

Dit gebeurt meestal in de vorm van een leuk aandenken, zoals een geschenk in de vorm van leuke flesjes gevuld met roze of blauwe snoepjes in de vorm van hartjes of een zogenaamde bonen (een chocolade snoep boon). Deze bonen heb je in de kleuren roze of de kleur blauw wat het geslacht voor de toekomstige baby aangeeft, maar tegenwoordig kiest men er ook voor om een gender reveal party te organiseren en zijn daarom de regenboogkleuren of wit en beige erg populair.

Lees in ons artikel hoe leuk het is om een babyshower bedankje aan je gasten te geven!

Wil je nog veel meer regelen of wil je meer weten? Lees dan alles over babyshower organiseren.

Wat is een babyshower?

Waar komt de naam babyshower vandaan? In de late 18de eeuw was Franz Schauer een Duitse immigrant in New York die als zilversmid en koopman werkte. Hij vond een mooie en zeer populaire tafelversiering uit, gemaakt van zilveren bekers die op babyschoentjes leken. De Amerikanen namen het later over, en in de jaren 1920 verspreidde het zich over Europa.

Tavelversiering met lekkere hapjes
Tavelversiering met lekkere hapjes

Waarom wordt een babyshower gegeven?

Een babyshower wordt nu gehouden op en middag of avond om je zwangere vriendin te verwennen, een gezellige dag te bezorgen en haar aan te moedigen tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. Dit is voor haar super leuk! Je kunt dit doen met verrukkelijke zoetigheden, een aangenaam tijdverdrijf of een leuk spel, en veel cadeaus.

De dag van de babyshower staat in het teken van het verwennen van de aanstaande moeder. Dit is een erg leuk feest met spelletjes, lekker eten en goed gezelschap mogen op deze feestelijke dag niet ontbreken. Maar alle gasten willen niet met lege handen naar huis gaan! Bedankjes voor babyshows zijn de perfecte oplossing. Het zijn super leuke cadeaus om familie en vrienden te bedanken voor een fijne dag!

Wat is het verschil tussen de favoriete babyshower en een kraamfeest?

Het thema en de aankleding van het feest is anders. Ten eerste wordt een babyshower meestal gehouden voordat de kleine geboren is, terwijl een kraamfeest gehouden wordt nadat de baby geboren is. Ten tweede ligt bij een babyshower de nadruk op de aanstaande moeder, terwijl bij een kraamfeest de nadruk op de pasgeboren zoon of dochter ligt. Tenslotte geeft men op een babyshower meestal cadeaus aan de aanstaande moeder, terwijl men op een kraamfeest cadeautjes aan de baby geeft.

Aanstaande moeder wordt verwend met cadeutjes
Aanstaande moeder wordt verwend met cadeutjes

De traditie van de suikerboon in de babyshower bedankjes?

Doopsuikers, of doopsuikerbonen, zijn een traditioneel geschenk dat teruggaat tot de begintijd van het christendom. De gewoonte om suikerbonen aan nieuwe ouders te geven begon als een manier om hen te bedanken voor het dopen van hun kind. De bonen werden meestal in oneven aantallen gegeven, voor geluk, en werden vaak in het doop kleden van de baby verstopt.

Vandaag de dag is de traditie van het geven van doopsuikerbonen voortgezet en worden vaak in de babyshower bedankjes voor de gasten gedaan. Vroeger waren ze in de kleuren blauw en roze, maar tegenwoordig zijn ze als een soort smartie in alle kleuren te verkrijgen. Ze worden ook gebruikt als versiering op cake-ups en op een taart in de kleuren roze en blauw.

Zijn babyshower bedankjes verplicht?

Nee, een bedankje moet niet gezien worden als een verplichting, maar eerder als een aangename aanvulling op de dag die hem feestelijker, plezieriger en geslaagder maakt. We raden aan er alleen gebruik van te maken als de financiële middelen het toelaten en je het gevoel hebt dat het waardevol is voor de babyshower en de bezoekers!

Een leuk babyshower bedankje is een zakje met roze en blauwe snoepjes
Een leuk babyshower bedankje is een zakje met roze en blauwe snoepjes

Ga je zelf aan de slag met bedankjes babyshower?

Bedankjes voor een babyshower zijn een mooie manier om je gasten te laten zien hoezeer je het op prijs stelt dat ze gekomen zijn om de nieuwe komst te vieren. Je wilt dat ze een aandenken aan het feest hebben waar ze met liefde op kunnen terugkijken en aan terugdenken. Dus wat voor bedankjes voor een babyshower moet je geven? Welke soorten bedankjes zijn er? En met welke snoep artikelen kan ik de bedankjes vullen?

Er zijn verschillende babyshower bedankjes op websites te verkrijgen. Ben je creatief dan zou het leuk zijn om ze zelf te maken. Maak je zelf je geboortebedankjes dan zijn er een paar mogelijkheden. Als je het eenvoudig wilt houden, gebruik dan hetzelfde kleurenschema voor je geboortefeestversieringen of bepaalde tinten. Gebruik dan dit thema of die kleuren als basis voor het uitzoeken van de verpakking. Je kunt ook een doos of zak in dezelfde tint of kleuren gebruiken. Ook de kleur van de vulling binnenin de bedankjes kan gelijk of verschillend zijn. Kies product om te vullen in dezelfde tint of een tegengestelde om ze van elkaar te onderscheiden.

Bij aankoop via online winkels kiezen je meestal eerst de producten voor de verpakking, zoals een flesje, plexi vorm, (jute)zakje, of doos. Snoepjes om erin te doen zijn meestal een assortiment snoepjes als versiering zoals: manna, of snoepjes in de vorm van roze of blauwe hartjes, maar ook Jelly Beans zijn een goed alternatief. Dit wordt bepaald door de gekozen verpakking. Zijn de snoepjes zichtbaar of niet? Wat is de grootte van de verpakking (hoeveel vulling gaat er in)? Manna heeft veel volume, dus je kunt er voor minder dan doopsuiker de leuke babyflesjes mee vullen.

 Leuk idee als gepersonaliseerd babyshower bedankje
Leuk idee als gepersonaliseerd babyshower bedankje

Gepersonaliseerd babyshower bedankje

Je kunt op veel manieren een babyshower bedankje voor je gasten nog persoonlijker maken door bijvoorbeeld een super leuk product te laten graveren zoals een mooi champagne- of theeglas, waxinehouder, kerstbal, of een ornament. Je kunt ook een gepersonaliseerd bedankkaartje laten printen met een tekst naar keuze. Met bijvoorbeeld de naam en geboortedatum.

Babyshower bedankje 

Behalve de super leuke cadeautjes die je zelf maakt, zijn er op het internet ook een overvloed aan kant-en-klare bedankjes babyshower verkrijgbaar. Deze kunnen zowel leuk als eenvoudig te maken zijn als je niet creatief bent. Je kunt de bedankjes vaak vandaag kopen en morgen laten bezorgen. Let op de thuiswinkel waarborg, zodat er niets mis kan gaan met je bestelling. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken, en ben je er zeker van dat de bedankjes van hoge kwaliteit en op tijd zullen zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.