Babyshower kaart

Hoe maak je de mooiste babyshower kaart?

Wie ga je voor de leuke babyshower uitnodigen om samen met de aanstaande moeder de komst van de nieuwe baby te vieren? In ieder geval alleen maar fijne mensen natuurlijk, maar wie? De familieleden, vrienden, goede vriendinnen en ook collega’s?

Een babyshower kaart is een bijzondere en leuke manier en de eerste stap bij het plannen van een babyshower. Je gaat beslissen wie je wilt uitnodigen. Als je eenmaal een gastenlijst hebt, kun je beginnen met het maken of uitzoeken van je babyshower kaartje.

Deze blog laat je zien hoe je de prachtigste kaart kunt maken.

Omdat elke baby uniek is, moet je babyshower kaart dat ook zijn.

Babyshower kaart voor je gasten uit te nodigen is belangrijk bij het plannen van een babyshower. De opzet van de babyshower kaart, in feite, geeft een indicatie van wat er gaat volgen, ze geven je gasten een goed idee van wat ze kunnen verwachten.

Als het tijd is om de uitnodigingen te schrijven, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Eerst moet je nadenken over- of je het formeler of informeler wilt, of je een bepaald thema in gedachten hebt, en of je het geslacht van de baby al dan niet wilt vermelden.

Kies een leuk thema voor je babyshower kaart
Kies een leuk thema voor je babyshower kaart

Als je eenmaal de algemene toon hebt bepaald, is het tijd om te gaan nadenken over wat je eigenlijk zult schrijven.

Je ideale kaart maken?

Wat moet er op de babyshower kaart komen? Wil je er een persoonlijk tintje aan geven? Zorg ervoor dat je informatie als de datum, tijd en plaats van de babyshower op de babyshower kaart vermeldt.

Uitnodigingen zijn een belangrijk onderdeel van het totale planningsproces, en het is van cruciaal belang alleen de nodige informatie te vermelden om later vertragingen te voorkomen. Je zult ook eventuele speciale instructies willen vermelden, zoals waar je kunt parkeren of wat voor cadeautjes je mee moet nemen.

Plan je een babyshower voor een goede vriend of familielid, dan wil je misschien een mooie foto van de aanstaande moeder op de baby kaart zetten. Natuurlijk wil je een bijzondere uitnodiging versturen.

Het formuleren van de perfecte babyshower kaart

Beschrijving specificaties om je uitnodiging gedenkwaardig te maken:

 • De naam van de aanstaande moeder voor wie de babyshower gepland wordt;
 • Welke dag is de babyshower;
 • Locatie, adres en route beschrijving;
 • Tijdstip waarop de genodigde aanwezig moet zijn;
 • Het programma wordt door de organisator en/of eventuele gasten aangekondigd;
 • Bijdrage in de kosten;
 • De contactgegevens van de organisatoren van de evenementen, en hun telefoonnummers. Je kunt altijd contact opnemen met de gasten als ze vragen hebben;
 • Cadeautip.
Zorg ervoor dat alle informatie van de babyshower op de kaart vemeld staat
Zorg ervoor dat alle informatie van de babyshower op de kaart vemeld staat

Uitnodiging babyshower maken

Er zijn zo veel verschillende soorten babyshower kaarten op de markt, dat het moeilijk kan zijn er maar één te kiezen! Als je iets origineels zoekt en geen “duizend in een dozijn” kaart, overweeg dan zelf een kaart te maken. Je kunt natuurlijk ook een grappige kaart maken of hele hippe kaarten. Een kaart voor een jongen in blauw of voor een meisje roze. Misschien wil je liever iets wat neutraal is.

Zo kun je de boodschap afstemmen op het thema van de babyshower. Ga je een digitale kaart sturen of een babyshower kaart van papier? Enkele voor- en nadelen op een rij:

Pluspunten van een digitale kaart:

 • Deze komt direct aan en is handig als je weinig tijd hebt
 • Zijn over het algemeen goedkoper
 • Je kunt een leuke animatie (laten) maken voor een unieke ervaring
 • Bijhouden wie de digitale kaart heeft geopend en gelezen

Pluspunten van een echte uitnodigingskaart:

 • Deze uitnodiging kan dienen als aandenken doordat ze ergens weggezet kunnen worden
 • Je kunt het papiertype uitkiezen
 • Sommige mensen zijn zo voor moderne communicatiemiddelen, bijvoorbeeld je opa en oma
 • Ga je voor een traditionele babyshower dan hoort daar ook een traditionele kaart bij
Voorbeeld van een echte babyshower kaart
Voorbeeld van een echte babyshower kaart

Een leuke kaart maken en versturen als e-card

Een kaart per email sturen is een geweldige manier om geld en tijd te besparen. Er zijn een paar verschillende websites die je kunt gebruiken om je kaart te maken en te versturen. Canva is een prima optie als je een kaart op maat wilt maken. Je kunt kiezen uit een groot aantal sjablonen en dan je eigen tekst, afbeeldingen en ontwerpelementen toevoegen. gocards is een andere goede optie die een ruime keuze aan kant-en-klare kaarten biedt. Kies gewoon de kaart die je wilt, voeg je boodschap toe, en stuur hem dan per e-mail. jijislief.nl is een goede keuze als je een kaart wilt sturen. Er zijn veel verschillende ontwerpen om uit te kiezen, en je kunt zelfs je eigen foto toevoegen. 

Online babyshower kaarten maken en verzenden

Als je een babyshower aan het plannen bent, vraag je je waarschijnlijk af wat voor uitnodigingen je moet sturen. Als je de digitale weg wilt bewandelen, zijn er tal van leuke sites en diensten die je kunnen helpen unieke en mooie uitnodigingen te maken.

In de categorie wenskaart is meestal verkrijgbaar

Hieronder volg een opsomming van de mogelijke wenskaarten die er zijn in de markt:

– Enkele kaart afzonderlijk
– Dubbele kaart
– Gevouwen kaart
– Kaart incl formaat envelop

Er zijn vele wenskaarten beschikbaar
Er zijn vele wenskaarten beschikbaar

Waar kun je je premium kaart kunt online maken?

Enkele websites die gespecialiseerd zijn in de allermooiste babyshower kaart en met veel kaarten als voorbeeld:

Kaartje2go

Zij hebben een ruime collectie voorbeeld kaarten. Ook hebben wij de allermooiste geboortekaartjes. Dit kan met een eigen foto of zonder foto. Je kunt hier online je kaart bestellen, maar ook via een app. Het werkt zeer eenvoudig. Eerst maakt je een gratis account aan bij kaartje2go. En ontwerp direct. Ook profiteer je door het aanmaken van je account van korting en een eerste gratis proefdruk. Je gaat hier zeker een favoriete ontwerpen.

Maak direct je feest uitnodigingen Kaartje2go.nl

Hallmark

Ze hebben hier prachtige geboorte kaartjes, maar ook babyshower kaartjes. Stap voor stap met allerlei ontwerp gereedschappen wordt uitgelegd hoe je de perfecte kaart kunt maken voor je babyshower. Je kunt naar hartenlust improviseren met allerlei foto’s, decoraties van ballonnen tot hartjes. Dit is een gebruiksvriendelijke site en zij hebben vast jouw favoriete kaart! Kijk hier voor je leuke uitnodiging babyshower Hallmark.nl

Blijkaartje.nl

Zij hebben kaarten voorbeelden genoeg. Ze bieden gratis hulp en geven op een bijzondere manier advies, een snelle levering en verzendservice. Ook bij het ontwerpen kun je allerlei hulp vragen. Is het kaartje naar je wens dan kun je een proefdruk bestellen.

Klik hier voor je leuke babyshower uitnodiging Blijkkaartje.nl

Greetz.nl

Zij hebben een hippe en leuke selectie uitnodigingen in frisse kleuren, met bijpassende enveloppen. Ze hebben hier prachtige geboortekaartjes, maar ook de babyshower kaartjes. Dus of je nu algemene kaarten met teksten of eigentijds kaart zoekt, bij Greetz zit je goed. En omdat ze weten dat elke aanstaande moeder uniek is, bieden ze ook een ontwerpservice op maat. Kijk hier voor je babyshower uitnodiging bij Greetz.nl

Teksten op je babyshower uitnodigingskaart

Enkele leuke teksten voor op babyshower uitnodigingen:

Beste (of lieve)(naam genodigde),

We zouden graag samen met jou de zwangerschap van (naam moeder) vieren. We doen dit door haar te verrassen met een babyshower op (datum). Je wordt verwacht om (tijd) op (plaats)). Zoals je waarschijnlijk al weet, verwacht (naam moeder) een (jongen/meisje). We zouden het op prijs stellen als je je in bijpassende kleuren zou kunnen kleden. Kun je me op (telefoonnummer) laten weten of je kunt? Dan voegen we je toe aan de WhatsApp groep voor meer informatie.

Hopelijk zien we je dan!

(Afzender)

of:

Beste (lieve) (naam genodigde),

Vier samen met ons de naderende komst van het nieuwste lid van de familie! We houden een babyshower voor [naam] op [datum] om [tijd]. [Locatie]. Ik kan niet wachten om je daar te zien! Whatsapp of bel [naam contactpersoon] op [telefoonnummer] als je vragen hebt.

Hopelijk tot gauw!

(Afzender)

Feestelijke babyshower uitnodigingen zijn een leuke manier om gasten uit te nodigen voor het babyshower feest. Ze zijn gemakkelijk te maken, en je kunt kiezen uit een groot aantal ontwerpen en sjablonen.

Veel plezier met het samenstellen en kiezen!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.